8.11.11

Berechten

Column: De waan(zin) van de week

Iemand die een medemens doodslaat is een moordenaar. Een politicus die een miljoen mensen de dood injaagt, is een leider. En hoe noem je iemand die meehelpt om 8.000 moslimmannen en –jongens de dood in te jagen? Voormalig Dutchbat-commandant Thom Karremans heeft altijd ontkend dat hij wist dat deze inwoners van Srebrenica afgeslacht zouden worden, na het verlaten van de ‘veilige’ compound die onder controle stond van de Nederlandse soldaten. Een voormalig chirurg van dat Dutchbat, Ger Kremers, laat echter weten dat Karremans, die een lintje heeft gekregen voor al zijn prestaties(!), zich wel degelijk bewust was van het feit dat die 8.000 mensen zouden worden vermoord. En Thom Karremans woont nu al jaren onder de Spaanse zon. Er zijn mensen voor minder de gevangenis in gegaan…

En opnieuw komt een babyboomer met een plan om de toekomstige generaties nog eens flink uit te zuigen. Mensen zoals u en ik, die decennialang verplicht de maandelijkse ziektekostenpremies van ruim 100 euro moeten betalen, zijn gedoemd om na hun pensionering voor hun eigen zorgkosten op te draaien. Tenminste, als je ook nog het lef hebt gehad om keihard te werken en dertig jaar krom te liggen om je eigen woning terug te betalen.

De directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, Paul Schnabbel – pardon; Schnabel – heeft het onzalig voorstel gedaan om ouderen de waarde van hun huis in te laten zetten om hun zorgkosten te betalen. Hij vindt het blijkbaar schandalig dat de (ultra)senioren de overwaarde van hun huis zomaar als erfenis mogen doorgeven aan hun kinderen. Nou ja, zomaar, in ieder geval nadat de belastingdienst in de erfenis heeft lopen graaien door het heffen van tientallen procenten aan lijkentaks.

En Wouter Bos, voormalig PvdA-minister van financiĆ«n die de uitvinder is van het smijten met miljarden, maar nu een uitstekend salaris ontvangt bij KPMG, stelt: ‘De kosten die te maken hebben met ouder worden zijn voorspelbaar. Die hoef je niet te verzekeren, daar kun je ook voor sparen.’ Nou, Wouter; zullen we er dan voor zorgen dat mijn gezin en ik de jaarlijks meer dan 2.400 euro aan zorgpremies op onze eigen spaarrekening zetten? Dan trekken wij hier jaarlijks rente over, zonder dat er instanties zijn die met ons geld ‘beleggen’, oftewel gokken, in aandelen. En continue geld verliezen op het moment dat de beurzen omlaag gaan. Blijkbaar is er geen verzekeringsmaatschappij die ooit gehoord heeft van aandelen a la baisse.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Gaston Rombauts (81): Belgisch televisiepersoonlijkheid
Rijk de Gooyer (85): Nederlands acteur
Papa Bue (81): Deens jazzmuzikant
Alfonso Cano (63): Colombiaans guerrillaleider
Joop van Stigt (77): Nederlands architect
Pierre Vinken (83): Nederlands ondernemer
Takanosato Toshihide (59): Japans sumoworstelaar
‘Smoking’ Joe Frazier (67): Amerikaans wereldkampioen boksen

Het woord van de week: Verhuurmakelaarfraude.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen