29.11.11

136

Column: De waan(zin) van de week

136 Kilometer per uur. Dat mogen we vanaf 1 september 2012 rijden op 60% van de snelwegen. Wie harder rijdt, riskeert een (veel) hoge(re) boete. Chapeau aan minister Schultz dat zij dit voor elkaar krijgt en het meest opvallend is, dat de linkse partijen zoals PvdA en D66 ook instemmen met een snelheidsverhoging. Zo wordt de kans groter dat de 130-kilometer regel niet weer wordt afgeschaft bij een volgend kabinet van een andere samenstelling.

Een andere positieve ontwikkeling, waar ik in deze column nog geen aandacht aan heb geschonken, is het feit dat de reclames niet meer zo oorverdovend luid zijn. Kijkers naar de Nederlandse televisiezenders hoeven niet meer als maniakken op de geluidsknop te drukken, zodra de televisiereclame begint. Opvallend is overigens ook dat ik al een tijdje de reclame van Mediamarkt (u weet wel, met die ongelooflijk schreeuwende voice-over) heb gezien. Als je er niet over kunt schreeuwen, is het blijkbaar niet meer zo interessant.

De voltallige Raad van Commissarissen van Ajax moet opstappen. De ledenraad van die club is de vijf ruziƫnde personen helemaal zat, Johan Cruijff inbegrepen. Lachende zesde is de Noordwijker Louis van Gaal; hij kan binnenkort aan de slag als algemeen directeur. Met dank aan de vete tussen Cruijff en de overige vier commissarissen.

Deze week is ook de klimaattop gestart. Nu niet meer in een ijskoud Scandinavisch land, waar de bevroren mussen van de daken vielen. De milieugoeroes hebben hun lesje geleerd; het is moeilijk de media te overtuigen van de fabel dat de aarde aan het opwarmen is, op het moment dat bij diezelfde journalisten het traanvocht in de ogen bevriest. Dus zijn de milieumannetjes en –vrouwtjes uit alle werelddelen naar Zuid-Afrika gevlogen (Kerosine-uitstoot!) om nieuwe voorstellen goedgekeurd te zien krijgen. Even een tip: zorg ervoor dat je een voorstel indient, dat geen geld kost, maar geld oplevert. Zo verhoog je automatisch de kans van slagen.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Svetlana Alliloejeva (85): Dochter van Jozef Stalin
Sena Jurinac (90): Duits operazangeres
Charles de Wolff (79): Nederlands dirigent en organist
Coco de Meyere (49): Nederlands styliste
Peter Hoefnagels (84): Nederlands politicus
Dane Searls (23): Amerikaans BMX’er
Tom Wicker (86): Amerikaans journalist
Ron Lyle (70): Amerikaans zwaargewicht bokser
Gary Speed (42): Brits voetballer en voetbaltrainer

Het woord van de week: Korterlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten