15.11.10

Straf

De waan(zin) van de week

De wegens seksueel misbruik veroordeelde Eric Lucassen, PVV-Kamerlid, is de eerste echte smet op het blazoen van Geert Wilders. Hij was immers degene die persoonlijk alle kandidaten geselecteerd had, maar de PVV-voorman heeft verzuimd om iedere kandidaat grondig te laten screenen. Terwijl je er donder op kunt zeggen dat een groot aantal mensen, die zich bij een nieuwe politieke partij als kandidaat aanmelden, wel wat te verbergen hebben. En in de moderne tijd komt zoiets altijd uit. Met de LPF-geschiedenis in het achterhoofd had Wilders toch beter moeten weten. Dat was een beetje dom.

Sander V., de politieagent die zijn twaalfjarig buurmeisje Milly Boele ontvoerde, aanrandde, haar dwong om bij hem seksuele handelingen uit te voeren en vervolgens wurgde, kreeg te horen dat het Openbaar Ministerie 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen hem eiste. Een kwart eeuw. Is dat veel? Niet voor de ouders van Milly Boele; zij hebben levenslang gekregen, want zo lang duurt het lijden vanwege hun vermoorde dochter. En in ons juridische systeem maken gevangenen nog altijd grote kans op een kwijtschelding van hun straf met 1/3de van de termijn. Dus dan blijven er 17 jaar over. Is dat veel? Sander V. is nu 27 jaar en zijn gevangenisstraf zou er dan op z’n 44ste op zitten, de tbs niet meerekenend. Dan heeft hij nog meer dan de helft van zijn leven waarbij hij kan genieten van alle vrijheid en wie weet wat nog meer kan uitspoken. Ik ben benieuwd of de rechtbank het verzoek van het OM naast zich zal neerleggen en een hogere straf zal uitspreken voor de ontvoering, seksuele mishandeling en moord.

Is er al paniek in uw huis? Morgen, dinsdag 16 november gaan de medewerkers van TNT staken. Gruwel! We krijgen die dag geen rekeningen, nota’s of aanmaningen! Het is verschrikkelijk als je ontslagen wordt, laat daar geen misverstand over bestaan. Iemand die dat voor de eerste keer overkomt twijfelt aan zichzelf, zijn toekomst, het welzijn van zijn of haar gezin en vraagt zich af of het ooit nog beter wordt. TNT dient ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk passend werk elders gevonden wordt. Het is twijfelachtig of TNT hiertoe overgehaald kan worden door een staking van een dag. Niet in de huidige tijd van email, twitter en sms.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Herman Liebaers (91): Belgisch schrijver en hofmaarschalk
Rudy Reunes (43): Belgisch trompettist
Nel Veerkamp (82): Nederlands deelneemster realitysoap “De Veerkampjes”
Theodoor Doyer (54): Nederlands hockeyer
Rob van der Giessen (65): Nederlands weerman
Richard van Genechten (80): Belgisch wielrenner
Ad Verhoeven (61): Nederlands vakbondbestuurder

Het woord van de week: Dubbelnul.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen