14.9.10

Vertragingstactiek

Vandaag is niet het nieuwe kabinet begonnen, maar is wel de doorstart in de onderhandelingen tussen VVD, CDA en gedoogpartner PVV opnieuw leven in geblazen. Het was me het politieke weekje wel. Nadat een bosbrand binnen het CDA geblust was, Geert Wilders de onderhandelingen stil legde, Klink vertrok uit de Tweede Kamer en Wilders de onderhandelingen weer nieuw leven inblies, zorgde informateur Tjeenk Willink voor een week vertraging. Hiermee wilde hij aan de politieke partijen laten weten dat er naar de Koningin geluisterd moet worden en dat zij serieus genomen moet worden.

Natuurlijk hadden de onderhandelingen al direct weer kunnen beginnen op dinsdag 7 september; de jonge politieke generatie stond al in de startblokken. Echter, de oude politieke generatie was hier nog niet klaar voor. Die broekies moesten maar eens even leren dat er voldaan moet worden aan langjarige tradities. De Koningin moet haar zegje krijgen. Ik betwijfel echter of ze een fijne week heeft gehad. Willink kon na een week praten met de drie kandidaat-regeringspartijen niets anders dan haar adviseren om – in vredesnaam – maar door te gaan met de VVD-CDA-PVV onderhandelingen.

Even iets anders. Alle katten in BelgiĆ« moeten in 2016 gesteriliseerd zijn. Hiermee moet de overbevolking van deze krijsende, vogeldodende en in andermans tuin poepende beesten tegengegaan worden. Ook in Nederland puilen de dierenasiels uit hun voegen met tientallen tot honderden snoezepoesjes. Het is zelfs zo erg, dat verwilderde katten die in de duinen gevangen worden, vervolgens weer teruggezet worden in diezelfde duinen “omdat die katers en poezen niet bij iemand geplaatst kunnen worden”.

Kan iemand mij uitleggen waarom het zo fijn is om een kat te hebben? Nog altijd staat de doodskreet van het jonge konijntje in mijn geheugen gegrift, dat voor mijn ouderlijk huis aan het huppelen was en door een buurtkat gegrepen en vermoord werd. Honden zijn huisdieren en moeten buiten aangelijnd worden. Hun poep moet door de eigenaren opgeraapt worden. Prima hoor. Maar waarom mogen katten, eveneens huisdieren, wel overal vrij rondlopen en hun uitwerpselen overal droppen? En nee, beste katteneigenaar, zij doen dat niet alleen in de kattenbak. Al eerder is uitgerekend dat uw snoezepoesjes en al zijn/haar collega-katten jaarlijks maar liefst meer dan 21 miljoen vogels doden. Voor de duidelijkheid: 21.000.000 vogels! Een beetje natuurliefhebber zou voorstander zijn van het uitbannen van alle katten.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Frans Helfrich (90): Nederlands kaatsenkampioen
Bent Larsen (75): Deens schaker
Andrei Timoshenko (41): Russisch voetballer
Diego Rodriguez Cano (22): Uruguayaans voetballer
Big John Russell (67): Nederlands soulzanger
Gus Williams (73): Australische countryzanger

Het woord van de week: Vaagspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten