7.6.10

Sloot

Column: De waan(zin) van de week

Iedereen is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dat wordt tenminste altijd beweerd, maar regelmatig gaat het niet op. Zoals bij Sander V., de politieagent die al bekend heeft dat hij het 12-jarige meisje Milly Boele verkracht en vermoord heeft. Er is ook niemand die nog in de onschuld van Joran van der Sloot gelooft. De 22-jarige jongen die vijf jaar geleden de dans ontsprong en nooit werd aangeklaagd voor de verdwijning en hoogstwaarschijnlijk moord van Natalee Holloway, is nu hoofdverdachte van de moord op de 21-jarige Peruaanse Tatiana Flores Stephany Ramirez. Hij was op videobeelden te zien waar hij het meisje naar zijn hotelkamer bracht. Drie uur later kwam hij alleen uit deze hotelkamer, vertrok naar Chili en enkele dagen later werd haar ontzielde lichaam aangetroffen. Het lijkt een duidelijke zaak, al vraag ik me wel af hoe het komt dat het lichaam pas na enkele dagen werd gevonden. Immers, zodra iemand uitgechecked is wordt de kamer schoongemaakt en dagelijks controleert iemand van roomservice of de minibar gebruikt is. Waarom duurde het dan zo lang voor het lichaam werd ontdekt?

De verkiezingen zijn op woensdag 9 juni en er wordt een strijd verwacht tussen de VVD en de PvdA waar het gaat om de titel “Grootste partij van Nederland”. Maar wellicht zal het spreekwoord “Waar er twee vechten om een been, gaat de derde (CDA) ermee heen” van toepassing zijn. Mijn vrouw vroeg me hoe het komt dat de partij van Mark Rutte binnen een paar maanden zo sterk gestegen is van rond de 20 naar 38 zetels in de peilingen. “Is hij nou zo goed of zijn de anderen zo slecht?” Wie het antwoord hier op weet, mag het zeggen.

Zondagavond zijn de omwonenden van Schiphol weer eens aan een ramp ontsnapt. Een Boeing 737 van de gerespecteerde maatschappij Royal Air Maroc moest een noodlanding maken. Bij het opstijgen kreeg het vliegtuig een collisie met vogels, waardoor er forse schade was aan een van de twee motoren en de romp van het vliegtuig. Getuigen spreken zelfs over brand in de motor. Wordt het nu eens niet hoog tijd dat plannen ontwikkeld worden om Schiphol te verplaatsen naar een nieuw aan te leggen eiland in de Noordzee? Wat de mensen in Hongkong kunnen doen; het vervangen van het oude vliegveld Kai Tak naar het nieuwe vliegveld Chek Lap Kok dat op een nieuw opgespoten eiland werd aangelegd, kunnen wij Nederlanders toch ook? Immers, ons land profileert zich altijd als de natie met de meeste kennis over waterprojecten. Laat het dan ook maar eens zien!

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Kazuo Ohno (103): Japans danser
Dorothy DeBorba (85): Amerikaans actrice
Jean Coenen (54): Nederlands historicus en schrijver
Rue McClanahan (76): Amerikaans actrice en Golden Girl
Jan Wauters (71): Belgisch sportjournalist
Arne Norheim (78): Noors componist

Het woord van de week: Hamstringblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten