7.12.09

Mis

Column: De waan(zin) van de week

Vanuit alle windhoeken van de wereld komen wereldleiders met CO2 uitspuwende vliegtuigen naar Kopenhagen om daar te spreken over hoe er minder CO2 uitgestoten kan worden. Ook tienduizenden demonstranten reizen af naar deze Deense hoofdstad in auto’s, minibusjes, vrachtwagens en dieselbussen. Allemaal om het klimaat te verbeteren, uiteraard.

En dat terwijl al onomstotelijk vast staat dat de temperatuur op aarde niet stijgt, maar daalt. Bovendien is het de zon die 95% van de warmte op aarde bepaald, aan de hand van de mate waarin de zonnevlekken uitgebraakt worden. Maar hiervan willen de meeste wetenschappers en wereldleiders niets weten. Als er namelijk niets aan de hand is, krijgen de wetenschappers geen geld voor verder onderzoek en hebben de politici geen argument om nieuwe belastingen in te voeren. Ik voorspel u: binnenkort wordt bekend gemaakt dat de Europese Unie ook belastingen gaat invoeren. De eerste belasting wordt dan een CO2 belasting, onder het credo: “U ademt, dus u betaald”. Om maar een kleine verbastering van het oude gezegde: “Ik denk, dus ik besta” te gebruiken.

Productief

Over betalen gesproken: zondag 6 december keek ik naar het tv-programma Buitenhof waar minister Piet Hein Donner (PHD) van sociale zaken een opmerkelijke eerlijkheid toonde. De aap van de kabinetsplannen kwam uit de mouw, want niet alleen wil deze regering dat iedereen doorwerkt tot zijn of haar 67ste, ook moeten diezelfde mensen die twee jaar minder van hun pensioen mogen genieten, nog minder betaald worden. “Als je ouder wordt, ben je minder productief”, aldus Donner die zelf de 65 al gepasseerd is.

Dit onderwerp sluit naadloos aan op een ander nieuwsbericht van de afgelopen week: de Fabeltjeskrant komt weer terug, met beroemdheden als Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar. De pop die echter al jaren verbannen is van de beeldbuis is (kent u hem nog) Stoffel de Schildpad, wiens kreet altijd was: “Ach, ik hou me maar bij m’n sigaartje”. Foei, dat mag natuurlijk niet. Net zomin als dat er alcohol mag worden gedronken in soapseries of bij een gesprek aan tafel bij Paul en Witteman. Zo krijgen de imams toch nog hun zin: geen drank aan tafel als zij plaats hebben genomen.

Mis

Wat wel verontrustend is, zijn de openbaar gemaakte cijfers dat bijna een kwart van de meisjes tussen 15 en 25 jaar ooit te maken heeft gehad met seksueel geweld. Dat zijn dus in een gemiddelde 5-HAVO klas maar liefst 5 meisjes! Als deze cijfers kloppen, dan is er iets goed mis in onze maatschappij.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Ramses Shaffy (76): Nederlands/Frans zanger en acteur
Maggy Jones (75): Engels actrice
Leila Lopes (50): Braziliaans actrice
Eddie Fatu (36): Amerikaans-Samoaans professioneel worstelaar
Alfred Hrdlicka (81): Oostenrijks architect en beeldhouwer
Bina Rai (73): Indiaas actrice
Het woord van de week: Paraplubestemmingsplan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten