24.11.09

Jokkebrokken

Column: De waan(zin) van de week

Wat bij veel klimaatopwarmingssceptici al langer bekend was, wordt nu dan ook bevestigd met uitgelekte emails van de University of East Anglia. Wetenschappers blijken in die emails trucjes met elkaar te delen om de voor de klimaatopwarmingsleugens ongewenste positieve berichten over het milieu te verbergen in de modellen. Al jarenlang wordt bijvoorbeeld genegeerd dat de aarde niet opwarmt, maar juist afkoelt.

De politiek reageert hier op en gebruikt woorden als ‘Schokkend’ en ‘notoire jokkebrokken’. Dan vraag ik mezelf af: onder welke steen hebben die politici liggen slapen? Klakkeloos loopt de politiek achter de ‘hel en verdoemenis’ uitroepende wetenschappers, wiens enige belang is onrust te zaaien, zodat zij zelf weer meer geld krijgen voor nog meer onderzoek. En dat zijn zeker niet alleen maar obscure wetenschappers, maar ook de top van de top. Aan de University of East Anglia werken namelijk de klimaatexperts die zeer nauw verbonden zijn met het VN-klimaatpanel IPCC. Op basis van de verklaringen van de IPCC komen overheden wereldwijd met maatregelen (lees: belastingverhogingen en nieuwe belastingvormen) om de klimaatopwarming tegen te gaan. En nu blijkt dus dat die hele klimaatopwarming een grote aperte leugen is. Kunnen we geen politicibelasting invoeren?

Druk
Want de druk om het natuurlijke gedrag van de mensheid aan te passen, wordt continue groter. Enige jaren geleden werd al gezegd dat er aparte wc’s moesten komen voor de lichte en de zware behoefte. Vorige week kwam aan het licht dat, volgens Britse milieugroeperingen, alle mannen voortaan maar in hun eigen tuin moeten plassen. De reden? ‘Het bespaart water en levert een prima composthoop op’. Hopelijk zijn we voortaan ook af van dit soort koldervoorstellen.

‘Het prinselijk paar verkoopt de vakantievilla’, was vorige week in alle kranten te lezen. Dit is het enige juiste besluit, zo werd alom geschreven en gezegd. Daar ben ik het wel mee eens: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wel doe ik een oproep aan WA en MZ om de eventuele winst van hun bouwproject direct te doneren aan de arme Mozambikaanse bevolking.

Stortplaats
‘Wie betaalt, bepaalt.’ Geen enkel onafhankelijk onderzoek is inderdaad onafhankelijk. Wanneer een gemeente een bureau inhuurt, weet dat bureau terdege wat de gewenste uitkomsten zouden moeten worden. Zo liet de gemeente Amersfoort enkele jaren geleden een onderzoek uitvoeren naar de wenselijkheid van het uitbreiden van een stortplaats nabij een deels nog te bouwen woonwijk. De uitkomst: er worden geen problemen verwacht. De bewonersvereniging van die woonwijk lieten ook een onderzoek uitvoeren, toevallig door hetzelfde onderzoeksbureau. De uitkomst? ‘De uitbreiding van de stortplaats levert veel geur- en milieuproblemen voor de omwonenden.’ Pieter van Vollenhoven (PvV) onderkende vorige week deze problematiek en hij bekritiseerde de onafhankelijkheid van onderzoeken naar grote calamiteiten en gebeurtenissen.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Monique de Bissy (86): Belgisch verzetsstrijdster
Josine van Dalsum (61): Nederlands actrice
John Almond (63): Engels popmuzikant
Daul Kim (20): Zuid-Koreaans model
Konstantin Feoktsistov (83): Russisch kosmonaut
Yang Xianyi (94): Chinees vertaler
Samak Sundaravej (74): Premier van Thailand

Het woord van de week: Talentertainment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten