1.2.11

Balkenendenorm

Column: De waan(zin) van de week

Tegen het advies van een overgrote meerderheid van de GroenLinks leden in, besloot de Tweede Kamer-fractie toch in te stemmen met het besluit om bijna 500 soldaten naar Afghanistan te sturen. Het gaat hier uitsluitend om het opleiden van lokale politieagenten en in het gebied is het behoorlijk veilig, zo luidt het mantra.

Voordat ‘we’ voor het eerst naar Afghanistan gingen, met 24 doden tot gevolg, klonk het ook heel optimistisch dat de Nederlandse soldaten er niet heen gingen voor een vechtmissie, maar voor een opbouwmissie. Hoe fout bleek die stelling te zijn! Maar goed, Nederland heeft in internationaal opzicht haar gezicht weer gered, dus de komende weken kunnen we op Wikileaks alleen maar positieve ambassade-emailberichten over Nederland lezen.

Het aantal werklozen is ook weer gedaald en steeds meer economische stoplichten staan op groen. Een van de mensen die ook niet meer hun hand hoeven ophouden, is oud-minister president Jan Peter Balkenende. Hij mag zich voortaan ‘Partner’ noemen bij het accountantskantoor KPMG en gaat voor vier dagen in de week zo’n 470.000 euro verdienen. De Balkenendenorm ligt op 180.000 euro, maar daar schreef de oud-minister president niets over in zijn persbericht. Na het horen van dit soort nieuws, verzucht ik wel een: “Had ik maar geen vak geleerd”, dan kon ik namelijk de politiek in gaan en zonder scrupules zorgen voor het binnenhalen van mijn eigen pecunia.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Rinus Budding (91): Nederlands orgelman
David Kato (43): Oegandees homorechtenactivist
Shawn McGrath (34): Amerikaans prof-worstelaar
Frans Vorstman (88): Nederlands acteur
Paco Maestre (53): Spaans acteur
Jan Somers (46): Nederlands gitarist van Vengeance
Milton Babbit (94): Amerikaans componist
John Barry (77): Engels componist
Eunice Sanborn (114): Amerikaans oudste persoon

Het woord van de week: Peespas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten