8.2.11

130

Eindelijk mogen we binnenkort 130 kilometer per uur rijden. Alleen gebeurt dat nou net op die wegen waar ik nooit kom. In de verkiezingsperiode zette regeringspartij VVD zich in om op alle snelwegen de maximumsnelheid te verhogen naar 130, maar nu krabbelen de politic al terug. Het blijkt dat deze 10 extra kilometers alleen op 1/3de van de snelwegen wordt ingevoerd. Ooit. Wellicht. Als dit kabinet lang genoeg blijft zitten. Tot die tijd moeten de automobilisten het doen met de kruimels als de Afsluitdijk (A7: Wognum – Zurich). Vanaf 1 mei mogen ‘we” 130 rijden op de A2 (Everdingen – Deijl) en de A16 (Moerdijk – Breda). Maar dan wel buiten de spits. Dat lijkt me nogal logisch, omdat die wegen in de spits toch altijd filevol zijn. Vanaf diezelfde datum mag op de A6 (Almere – Joure) ’s avonds en ’s nachts 10 kilometer harder gereden worden.

Ondertussen verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet. Nederland wordt door Iran de pan uitgeveegd omdat ons land onderdak verleent aan mensen die het Iraanse regime om willen gooien. Woordvoerder Ramin Mehmanparast van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, deelde dit afgelopen week fijntjes mede. Toch wel grappig, zeker als je bedenkt dat de Iraanse overheid juist de gehele westerse samenleving verwerpt en onze manier van leven wil vervangen door een totalitaire islamitische staat.

Het zal puur toeval zijn, maar Julian Assange en Geert Wilders verschenen afgelopen maandag voor de rechter. Assange, de oprichter van het door vele overheden gehate Wikileaks, wordt vervolgd omdat hij twee vrouwen verkracht zou hebben. Doel van de rechtszaak is hem uit te plaatsen naar Zweden; een land dat er wat gemakkelijker over denkt dan Engeland om Assange vervolgens weer naar Amerika te laten verschepen.

Het Wilders proces 2.0 is ook weer begonnen. Maar kan iemand mij nou uitleggen waar dit nog over gaat? Wilders is een politicus met boude stellingen. Het OM wil hem niet schuldig verklaren en Wilders’ advocaat Moszkowicz wil vrijspraak. Alleen zijn er een aantal lichtgeraakte types die vinden dat je in dit land niet mag zeggen wat je denkt. Tenminste, als die uitspraken niet in hun straatje passen. Kan die rechtszaak worden afgesloten zodat we weer over kunnen gaan tot de orde van de dag?

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Peter Egner (88): Duits nazi-oorlogsmisdadiger
Defne Joy Foster (31): Turks-Amerikaans actrice, vj en televisiepresentatrice
Koen Wessing (69): Nederlands fotograaf
Neil Young (66): Engels voetballer
Lena Nyman (66): Zweeds actrice
Adjie Massied (43): Pakistaans acteur en politicus
Gary Moore (58): Brits gitarist

Het woord van de week: Obesitastsunami.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten