14.12.10

Tentsletje

Column: De waan(zin) van de week

Tentsletje is het woord van het jaar in België, gevolgd door “pedopriester” en “ontdopen”. Tentsletje staat voor “een meisje dat bijvoorbeeld op een festival met verschillende mannen seksuele betrekkingen heeft in haar tentje”. Wat mij betreft geldt dat ook voor jongens die hetzelfde doen. In Nederland is “gedoogregering” vernoemd tot het woord van het jaar 2010.

Dat staat voor een minderheidsregering die voor besluitvorming op bepaalde beleidsterreinen gesteund wordt door een gedoogpartij, een partij die niet tot de regering behoort, maar een gedoogakkoord met de coalitiepartijen heeft gesloten. Op de tweede plaats staat “daggeren” (spreek uit: deggeren); het tegen elkaar aandansen waarbij de geslachtsdaad wordt nagebootst. Glorieus derde is bestuursobesitas: een overdreven neiging om beleid te maken en op de uitvoering hiervan toe te zien. Kende u het jongerenwoord van het jaar al?: Pino, Potentieel Interessant N… Object.

Overigens, het afgelopen jaar zijn nog veel meer woorden bedacht, waaronder: Vaagspraak, Tippeloma, Balkeneinde en Rollatorghetto. Peukenzuiger (een benaming die door de antirooklobby gebruikt wordt voor mensen die sigaretten roken) steekt daar nog weer bovenuit.

Robert M(ikelsons), alias Het Monster van Riga, is samen met zijn echtgenoot opgepakt. Hij wordt verdacht van aanranding en/of verkrachting van vele tientallen kinderen tussen 0 en 4 jaar. Aangezien hij voor meerdere kinderdagverblijven werkte, was hij als een kat die op het spek was gebonden. Eigenlijk was de komst van dit bericht onvermijdelijk, want met zoveel kinderen in Nederland die dagelijks door volslagen vreemden worden verzorgd, moet het wel zo zijn dat er een – of meerdere – rotte appels tussen zit(ten). En dat hoeven overigens niet alleen mannen te zijn… In Nederland is de doodstraf afgeschaft; ik ben benieuwd hoe de ouders van de slachtoffertjes daar over denken. Het misbruikechtpaar wens ik in ieder geval een heel lange tijd in de bajes toe, samen met de andere gevangenen die niets op hebben met kinderverkrachters.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Noppie Koch (78): Nederlands wielrenner en gangmaker
Boris Tisjtsjenko (72): Russisch componist
John Fenn (93): Amerikaans scheikundige en Nobelprijswinnaar
Gerard de Haan (43): Nederlands ex-voetballer Cambuur Leeuwarden
Anton Houtepen (70): Nederlands theoloog
Harrie van Weegen (90): Nederlands oud-burgemeester van Veghel
Richard Holbrooke (69): Amerikaans diplomaat

Het woord van de week: Misbruikechtpaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten