31.8.09

Middelmaat

Column: Wat een week!

In wat voor een land leven wij? De slechtste rijder van de Tour de France dit jaar, Kenny van Hummel, bereikte een cultstatus. Maar een 13-jarige topper, Laura Dekker, mag haar ambitie om de jongste zeilster te worden die zelfstandig om de wereld vaart niet voltooien. Voorlopig althans, zo bepaalde de kinderrechter in Utrecht. Over twee maanden wordt bekeken of Laura toch nog haar initiatief mag volbrengen.

Een andere rechtbank stelde Prins WA en prinses M in het gelijk aangaande de skifoto’s die gemaakt zijn tijdens een van hun 9(!) vakanties dit jaar. “De Oranjes hebben recht op privacy tijdens privé-uitstapjes, ook als zij zich in de openbare ruimte bevinden”, aldus de rechtbank. Natuurlijk moeten de drie kinderen A, A & A, beschermd worden tegen allerlei fotografen en wannabefotografen die een plaatje willen schieten.

Beter nog zou wellicht zijn om helemaal niet meer over het koningshuis te schrijven of er foto’s van te publiceren. Ik vraag me af of de Oranjes daar nou zo blij mee zouden zijn. Onbekend maakt immers onbemind en dan zou aan de wortels van het koningshuis geknaagd worden. Feit blijft echter dat de fotografen het Koningshuis nodig hebben voor de verkoop van magazines en kranten en het Koningshuis heeft de media nodig om positief in het nieuws te komen. Het wordt tijd dat beide partijen nader tot elkaar komen. En dan kan de halfjaarlijkse fotopose voor de fotografen wat mij betreft overboord gegooid worden. Er moet een systeem komen waarbij fotografen bij iedere meerdaagse activiteit een bepaalde tijd krijgen voor het maken van foto’s. Zo worden de Nederlanders voorzien aan hun informatiebehoefte en heeft het Koningshuis de rest van de tijd een onbezorgd verblijf.

Bloemetjes

Op de streng islamitische basisschool As Siddieq is het de leerlingen niet toegestaan om bloemetjes te tekenen. U leest het goed. De reden hiervoor zou zijn dat stelen met blaadjes teveel op kruisen lijken. Op het moment dat een educatieve instelling zulke eisen gaat stellen, moet toch direct worden besloten tot sluiting van dat instituut! Hoe kunnen anders de kinderen ooit nog leren over de bloemetjes en de bijtjes?

Hebt u vanochtend lekker ontbeten? Een boterham met ham of salami? Gaat u schamen; dat mag helemaal niet meer! Tenminste, volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. “Ham en salade zijn bewerkte vleessoorten en u en uw kinderen krijgen hierdoor een ongezond voedselpatroon”. Beter zouden mensen hummus (kikkererwtenpuree) moeten eten. Ik gun eenieder zijn/haar recht om te eten wat zij/hij wil, of het nu hummus, duivenvoer of hondenbrokken is. Maar laten we wel beseffen dat de menselijke soort zich juist ontwikkeld heeft doordat ze haar voedselpatroon heeft aangepast. Niet alleen vlees, maar ook fruit en groenten. En niet alleen fruit en groenten, maar ook vlees!

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Henk van Ulsen (82), acteur
Edward M. Kennedy (77), Amerikaans politicus
Robert Heppener (84) Nederlands componist
Edzo Toxopeus (91), Nederlands oud-politicus

Het woord van de week: Turbogolf (een speler moet de 18 holes in zo kort mogelijke tijd uitspelen).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen