11.5.09

Paradijs

Column: Wat een week!

Viel dat even tegen. De afgelopen week kregen we te horen van president Obama dat we met ons allen in een belastingparadijs woonden. Als door een wesp gestoken reageerden JP en WB: Nederland is geen belastingparadijs! Niet voor de bedrijven die hier een vestiging willen oprichten en al helemaal niet voor de loonslaven. Nadat Obama en de zijnen een loonstrookje van een van de werkende Nederlanders onder ogen kreeg, werd ons land direct van de zwarte lijst gehaald. Is dat nou goed of slecht nieuws?

Worden de Toppers de komende week de Floppers of toch de Stoppers? Interesseert het u? Het is toch waanzinnig fantastisch (met de nadruk op waanzinnig) dat we zoveel geld spenderen om een paar artiesten naar het Eurovisie Songfestivalcircus te sturen. En natuurlijk zoeken de heren zoveel mogelijk de publiciteit, maar gezien de weinig liberale denkwijze in de voormalige Oost-Europese landen over homoseksualiteit maken GRJ (Gordon, Rene en Jeroen) geen schijn van kans. “En als er hard ingegrepen wordt op de homodemonstratie, doe ik niet mee met de finale!” probeerde Gordon nog afgelopen weekend. Iets zegt me dat het magische trio dan al lang weer in Nederland is. Als we echt, maar dan ook echt willen scoren bij het Eurovisie Songfestival, dan moeten we een totaal andere act hebben. Met veel spektakel, zoals megadrums, gillende gitaren en mooie vrouwen die gedurende het liedje zich overduidelijk manifesteren. Seksistich? Jazeker. Maar het lijkt me helaas de enige mogelijkheid om je als land nog te plaatsen voor de finale. Oh, wacht: er is nog een mogelijkheid: stoppen met deelname aan deze schertsvertoning!

Wat was de herdenking in Apeldoorn toch weer mooi opgezet. Zo’n 5.000 mensen waren vrijdagavond 8 mei aanwezig op het Marktplein om een week van rouw om de zeven slachtoffers + de dader af te sluiten. Het meest markante hiervan vind ik dat er nooit een nationale herdenking zou zijn geweest, als we Karst T. niet met ons allen op televisie zijn daad zagen verrichten. Was het slechts een bericht in de krant geweest dat er zeven mensen waren omgekomen doordat iemand zijn auto door hen heen ploegde, dan waren we dit nieuws een week later al haast vergeten. Dat is de invloed van televisie.

Er komt een Europees verbod op handel in zeehondenbont en persoonlijk ben ik daar een voorstander van. Schaar me nou niet direct onder de boomknuffelende veganistische antibontmaffia, maar van die beelden van hulpeloze jonge zeehondjes die door grote bebaarde mannen de kop werden ingeslagen werd ik altijd ongans. En ook dat is de invloed van televisie. In de discussie over dierenbelangen zie ik overigens graag dat er onderscheid gemaakt gaat worden tussen dieren die in het wild leven en dieren die gefokt worden voor bont/vlees/medicijnen.

De term van de week: Moleculair koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen