14.4.12

Leerdammertje

Voor vrijheid van meningsuiting moet je niet in Turkije zijn; dat is al langer bekend. Maar nu is ook duidelijk geworden, dat de Turken hun meningsuitingsbeperkingen ook willen opleggen aan andere landen. Zo mag een spotprent uit 1683(!) niet voor de bevallige oogjes komen van bezoekend Turks president Abdullah Gül verschijnen. Het gaat om een tekening in het Rijksmuseum waar de Ottomaanse sultan Mehmet IV ziek in bed ligt. Naast zijn po ligt een koran. Dat mag niet, volgens Gül; hij vindt het ‘respectloos’. Gelukkig handhaaft het Rijksmuseum de tekening en doet de directie niet aan zelfcensuur.

Een heel domme medewerker van het RIVM heeft miljoenen vaccins tegen de Mexicaanse griep H1N1 vernietigd door ze buiten de koeling te plaatsen. Een schade van vele tientallen miljoenen. Hij werd hiervoor gestraft en kreeg vijf dagen schorsing en komt twee jaar lang niet in aanmerking voor een salarisverhoging. De oerdomme RiVM-medewerker vond dat onterecht en klaagde zijn werkgever nog aan ook.

Vergeet Jan Pronk, de voormalig PvdA-minister die kwistig miljoenencadeautjes uitdeelde in allerlei vage Afrikaanse landen aan nog vagere Afrikaanse presidenten. Zijn Sinterklaasmentaliteit is volledig overvleugeld door de oud-PvdA voorman Wouter Bos. In zijn functie als minister van Financiën betaalde hij vele miljarden euro’s teveel voor de overname van de janboel dat de naam Fortis Bank had. Die miljarden moeten de inwoners van dit land de komende jaren ophoesten.

Maar Bos heeft een medestander; zijn maatje Gerrit Zalm (eveneens oud-minister van Financiën) vindt dat de kritiek op Bos niet terecht is. Moet je horen wie het zegt! Dankzij Zalm heeft Nederland haar huid veel te goedkoop verkocht en de gulden tegen een lagere prijs dan de nominale waarde ingeruild voor de euro. Ook dankzij Zalm’s handelen moeten de inwoners van dit land de komende jaren miljarden ophoesten.

En dan toch nog even John Leerdam (PvdA). Hij zat net in de Tweede Kamer en werd vervolgens geïnterviewd over onzingebeurtenissen. Leerdam wilde niet laten merken dat hij hier niets van wist en ging daarmee in de fout. Hij trok zich dat zozeer aan, dat hij afscheid nam als Kamerlid. Als hij had geweten dat Ineke van Gent (GroenLinks) tegen dezelfde interviewer van 3FM een week later ook zou gaan zwammen in de ruimte, was hij ongetwijfeld Kamerlid gebleven. Ineke van Gent bleef namelijk rustig aan als Kamerlid.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Xenia Stad – de Jong (90): Nederlands atlete
Anne Karin Elstad (74): Noors schrijfster
Hans Kreijns (83): Nederlands bridger
Bingu wa Mutharika (78): President van Malawi
Fang Lizhi (76): Chinees dissident
Dora Saint (95): Brits schrijfster
Bram Bart (49): Nederlands acteur
Claudia Boerner (32): Duits fotomodel
Gerry Mok (74): Nederlands journalist
Camilla Enemark (31): Deens amazone
Roger Caron (73): Canadees schrijver en crimineel
Wolf Martin (64): Oostenrijks schrijver en columnist

Het woord van de week: Jobshopper (iemand die in de krant of op sociale media op zoek is naar een nieuw baan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten