4.7.10

Kampioen

Column: De waan(zin) van de week

Deze week hoorde ik een mooie beeldspraak. “Een interim manager is als een zeemeeuw. Hij komt krijsend binnen, schijt de hele boel onder en gaat dan krijsend weer weg.” Ik vraag me af in hoeverre dit ook voor veel andere beroepsgroepen geldt. Wie herkent deze symboliek niet: die ene medewerker met zijn (meestal is het een hij) enorm grote mond, veel bla bla en een overgrote mate aan zelfoverschatting. En als die dan eindelijk weg is, gaat er een zucht van verlichting door het hele bedrijf.

Zo ging er een zucht van verlichting door het land toen het vorige kabinet eindelijk haar laatste adem uitblies. Maar mag ik even weten welke bloglezer voor de verkiezingen als droomcoalitie “Paars Plus” zou hebben ingevuld? De VVD-ers lusten er geen brood van, wellicht met als enige uitzondering Mark Rutte zelf. En de PvdA, D66 en GroenLinks politici kiezen alleen voor deze coalitie omdat ze dan zelf op het pluche kunnen zitten om zo CDA en PVV van de macht te houden. Is dat een goede basis voor een succesvolle samenwerking? De vraag stellen is ‘m beantwoorden.

Betrouwbaar

Mocht het toch zover komen dat Paars Plus een feit wordt, dan is dat te “danken” aan het CDA-icoon Maxime Verhagen. Hij hield de gesprekken af met de VVD en PVV, omdat zijn partij “als verliezer bescheidenheid diende te kennen”. Waar het echter ging om coalitieonderhandelingen met de VVD en PvdA wilde Verhagen wel aanschuiven. “Hoe betrouwbaar is een policitus?”, zullen veel mensen zich afvragen.

Wat was het genieten, die overwinning van het Nederlands elftal tegen Brazilie, waardoor ‘we’ in de halve finale van het WK-voetbal staan. Als we niet vergeten om Uruguay te verslaan, winnen we met 5-0 van Duitsland in de finale. 1-0 mag ook, maar een verlies in die finale moet bij wet verboden worden. Niemand wil nogmaals een nationaal voetbaltrauma op zijn/haar dak hebben, dat 36 jaar lang duurt. Maar laten we maar eerst de halve finale op dinsdag 6 juli afwachten… Aan de andere kant; als FC Twente kampioen van Nederland kan worden, waarom kan Nederland dan niet kampioen van de wereld worden?

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

- Jan Dirk Dengerink (89): Nederlands Emeritus hoogleraar Reformatorische Wijsbegeerte
- Park Yong-ha (32): Zuid-Koreaans zanger en acteur
- Eddie Moussa (26): Zweeds voetballer
- Victor de la Fuente (83): Spaans striptekenaar
- Abu Daoud (73): Palestijns terrorist
- Mohammad Hussein Fadlallah (74): Libanees terrorist

Het woord van de week: Weekaamania.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten