4.5.10

Winst

Column: De waan(zin) van de week

Iedereen zal het erover eens zijn dat het door FC Twente behaalde kampioenschap het allerbelangrijkste nieuws was van de afgelopen week. Nadat dit kampioenschap de club in 1974 dramatisch ontglipte, is het hoogst bereikbare op voetbalgebied voor deze club dan toch eindelijk gebeurd. Samen met mijn gezin heb ik het kampioenschap maandag 3 mei gevierd bij de Grolsch Veste. Wat een feest was dat!

De afgelopen twee dagen, sinds zondag 2 mei om 16:15 uur leefde ik in een roes. Griekenland heeft 110 miljard nodig en wij moeten 4,8 miljard meebetalen. Normaliter zou ik fulmineren: “De beste oplossing is om Griekenland tijdelijk buiten het Euro-gebeuren te zetten, totdat dit land haar financiële zaken op orde heeft. Dus de inwoners kunnen rustig hun dagelijkse betalingsgang van zaken doen in euro’s, maar op het gebied van de internationale eurowaardering telt Griekenland tijdelijk niet meer mee. Dat moet mogelijk zijn, want voor de officiële invoering van de euro als betaalmiddel, werd het al jaren gebruikt als financieel rekenmiddel op de internationale markten.” Met de titel van FC Twente denk ik alleen maar: Boeien!

Iets vergelijkbaars geldt ook voor het voorstel van PvdA-wethouder Gerson uit Amsterdam. Heel slim (of moet ik zeggen: link) heeft hij een voorstel gedaan om op de wegen en snelwegen in Amsterdam en de wijde omgeving van Amsterdam een spitstarief van 15 cent per gereden kilometer te heffen. Heel Nederland spreekt er schande van, maar Gerson heeft al bereikt wat hij wilde. Nu wordt niet meer gesproken over de vraag óf een heffing moet worden ingevoerd, enkel nog hoe hoog die heffing moet zijn. Het spitstarief zelf lijkt dus een uitgemaakte zaak. Hebben ze toch nog iets, daar in Amsterdam…

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Kees Kousemaker (68): Nederlands stripdeskundige
Furio Scarpelli (90): Italiaans scenarioschrijver
Priscilla McGruder (61): Amerikaans gospelzangeres
Paul Mayer (98): Duits kardinaal
Zygmunt Kamiński (77): Pools aartsbisschop
Helen Wagner (91): Amerikaans actrice: speelde 54 jaar in As The World Turns
Lynn Redgrave (67): Engels actrice

Het woord van de week: Tukkertrots

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen